Veckans videosamtal: Brian Melvin

Av Kary Persson
december 24, 2023

I detta avsnitt träffar Jazzportens medarbetare Rickard Malmsten samt hans följeslagare Gusten ”Gurra” Andersson jazztrummisen Brian Melvin.

Han är en internationellt känd trummis, slagverkare och pedagog med ett imponerande musikaliskt CV. Han har samarbetat och spelat in med många av världens främsta musiker, inklusive Joe Henderson, Mike Stern, John Scofield, Michael och Randy Brecker, David Kikoski, Toots Thielemans och Jaco Pastorius, med vilken han hade en nära vänskap och gjorde fem historiska inspelningar. Ett av deras mest kända album, ”Standards Zone,” toppade jazzlistorna i 15 veckor.

Brian har också varit aktiv inom olika genrer och projekt, som Beatlejazz, Fog och Modern Times. Han har erfarenhet av den internationella jazzscenen genom att ha bott i New York och Europa, och för närvarande är han bosatt i Tallinn, Estland.

I samtalet delar Brian också med sig av den spirituella sidan av sig själv, som på många sätt har väglett honom i livet både inom och utanför musiken. Följ med på detta inspirerande samtal…

Samtalet spelades in den 1 Februari 2015 i Tallinn, Estland.