Cennet Jönsson Quartet avlutade jazzsäsongen

Av Kary Persson
december 6, 2018

Det rådde en näst intill magisk stämning när jazzcaféet på Landskrona teater gästades av  Cennet Jönsson Quartet på onsdagskvällen. Det var säsongens sista jazzspelning men vårens program håller redan på att spikas.

Cennet Jönsson är ansedd som en av Sveriges främsta saxofonister och är mest känd från grupper som Tolvan Big Band, Peter Danemo Kapell, Jönsson/Karlzon Duo och Stroman/Jönsson Project. 2001 startade han sitt nuvarande band, Cennet Jönsson Quartet. Den konstellation som spelade på Landskrona Teater var dock ny.

Han hade dock sin gamla kamrat Jacob Karlzon bakom pianot.
– Jag har spelat mycket med Cennet under åren och i många olika sammanhang. Vi började spela tillsammans i duoformat i mitten på 90-talet och har fortsatt med det sedan dess. Förutom det har vi spelat ihop i ett flertal olika konstellationer med till exempel Billy Cobham. Under flera år var vi dessutom båda två medlemmar i Tolvan Big Band, säger Jacob Karlzon.

Hur var då konserten?
Under två timmar bjöds publiken i den näst intill fullsatta lokalen på ett pärlband av jazz i världsklass. Med humor och allvar tog Cennet Jönsson med gästerna på en musikalisk resa bland floder och lianer i en fiktiv djungel.

Det är inte första gången som jazzcaféet gästas av musiker i världsklass. Och inte den sista heller.
– Jag vill inte avslöja något från vårens program ännu men jag kan lova att ingen som gillar jazz kommer att bli besviken, bedyrar Håkan Persson, chef för Landskrona Teater.

Cennet Jönsson Quartet består, förutom av Cennet Jönsson själv på saxofon, av Jacob Karlzon (piano), Mats Ingvarsson (bas) och Peter Nilsson (trummor)