Spännande debutplatta

Av Kary Persson
maj 5, 2024

Allt började i Boston 2001. Anna-Maria Nordström spelade då in några demoversioner av låtar i ett övningsrum, låtar som sedan föll i glömska. Ett antal flyttar senare, 2020, upptäcktes inspelningarna igen. Anna-Maria började jobba mer med musiken, arrangerade delar av den för upp till fyra blås men fick också inspiration att skriva ännu mer musik, och denna gång med texter på svenska där hon själv sjunger.  Allt detta resulterade i hennes debutplatta Mod som hade release den 19 april.

Här blandas spännande jazziga moderna låtar med lugna och harmoniska pärlor, ibland instrumentala och ibland med sång av Anna-Maria. Skivan spelades in i Svenska Gramofonstudion i januari 2023.

Förutom de oerhört skickliga musikerna som Anna-Maria omger sig med så är kompositionerna lysande. Det är småmysigt när det surrar sådär skönt i bakgrunden. Det är också med visst igenkännande man lyssnar till hennes texter som känns som de är tagna från hennes vardag.

Men skivor i all ära. Musik är (nästan) alltid häftigast live.
– Så är det, säger Anna-Maria till Jazzporten.
– Men det är svårt att få till spelningar när man är så många i bandet som vi är. Men vi kommer att köra en kvintettspelning i Socitetsparken i Varberg den 9 juli och vill man se hela gänget så ska man ta sig till Klangverket i Göteborg den 28 september. Då kommer vi att köra en releasekonsert.

Mer information om Anna-Maria Nordström hittar du på hennes hemsida. Och naturligtvis kan du lyssna på skivan på Spotify men självklart gör du bäst i att köpa skivan.

Övriga bandmedlemmar:

  • Per ”Pelle” Nilsson, sopransaxofon/tenorsaxofon
  • Magnus Sjölander, altsaxofon
  • Jonathan Kronevik, trumpet
  • Jakob Sollerman, trombon
  • Johan Jansson, trummor
  • Per Johansson, piano
  • Martin Olsson, bas

Fotot i toppen: Harald Nilsson