Publikrekord för Stockholm Jazz Festival

Av Kary Persson
oktober 24, 2023

I söndags hördes de sista tonerna efter Sveriges största jazzfestival klinga ut genom Stockholmskvällen. 293 konserter på 80 scener var avverkade. Totalt besöktes festivalen av 30 707 jazzentusiaster, vilket är rekord.

Att Stockholm är en jazzstad att räkna med råder det inget tvivel om.
– Vår inhemska jazzscen har fyllt källare och konserthus, slott och salonger och bevisat sig vara både stark och innovationsrik, vi spår en ljus framtid för jazzen och för kommande festivaler. Extra roligt att vi också haft så många fina och välbesökta konserter för de allra yngsta, säger Eric Birath, festivalchef för Stockholm Jazz Festival.

Den kanske mest självklara höjdpunkten på festivalen var öppningsdagens emotionella hyllningskonsert till e.s.t. på ett utsålt Filadelfiakyrka. Men det fanns så mycket mer. Både stort och smått. Och det är väl just det som ger en jazzfestival det där lilla extra – den där spelningen som man bara råkade springa på med ett band som man knappast har hört talas om.
– Ett stort tack till alla som gjorde festivalen till Sveriges största jazzfest någonsin. Tack till artister, publik, arrangörer och alla frivilliga som gör festivalen möjlig! Nu drar vi igång planeringen för nästa års festival, säger Eric Birath.

Det är nu läge att ta fram nästa års kalender och skriva in Stockholm Jazz Festival som kör igång den 11 oktober och varar till och med den 20 oktober.

Foto på e.s.t. ovan: Leo Ahmed