Örjan Hultén Orion först ut på jazzcafé

Av Kary Persson
februari 11, 2024

I onsdags var det säsongspremiär för jazzcaféerna i Landskrona. Som vanligt var det på teaterrestaurangen Matscenen som caféet hölls. Premiärgäst på scen var Örjan Hultén Orion.

Noterbart är att bandets ordinarie pianist Torbjörn Gulz var sjuk men han ersattes av mycket duktiga Anna Greta Sigurðardóttir. Övriga musiker i bandet förutom Örjan själv är Filip Augustson på bas och Peter Danemo på trummor. Och när så duktiga musiker gästar så är det fullt hus, eller näst intill i alla fall.

Bandet inledde med Shifting ground, titelspåret på den senaste plattan och därmed lade de ribban för en fantastisk spelning. Tio låtar till bjöd de på under två set och avslutningen med Etyd 2 var femstjärnig. Du kan se den på videosnutten nedan.

Jag passade också på att spela in en intervju med Örjan Hultén. Sladden till mikrofonen hade dock trillat ut med följd att det var mikrofonen på kameran en bit bort som tog in ljudet. Därför är ljudkvalitén inte den bästa.

I intervjun berättar Örjan om var, hur och varför det blev jazz och hur det kan komma sig att det var just saxofon som blev hans instrument. Vi får även en lite oväntad förklaring till var Orion kommer.