New York-ös på Jazzcup

Av Kary Persson
maj 7, 2022

De som läst mina andra inlägg har inte missat att Jazzcup på Gothersgade i Köpenhamn är en favorit. Och en av dom häftigaste spelningarna jag varit på där ägde rum den 7 maj 2022.  För musiken stod Daniel Franck (DK) på bas, Felix Tani (S) på piano samt de båda amerikanarna Jeff ”Tain” Watts på trummor och Antonio Hart på altsaxofon.

Och det var häftigt. Jäkligt häftigt. Varmt. Svettigt. Högt.
Jag har inte varit i New York ännu men det är precis såhär som jag inbillar mig att det är på de små häftiga jazzklubbarna i ”The Big Apple”. Det var, på ren svenska” ett jävla ös och emellanåt stod publiken upp och jublade och skrek.

Ett par gånger blåste Antonio Hart så mycket i sin sax att jag trodde han skulle tuppa av och rasa in i publiken, vilka alltid sitter i knäet på musikerna på Jazzcup.

På extranumren dök även Gabor Bolla upp och gästade på sax.