Montmartre öppnar till jazzfestivalen

Av Kary Persson
maj 3, 2023

Jazzhus Montmartre i Köpenhamn tillhör utan tvekan en av Europas mest legendariska jazzklubbar. Efter att klubben varit stängd under lång tid på grund av en grundlig renovering är de nu äntligen klara för nypremiär. Och ingen tidpunkt kan väl vara bättre är att köra igång till Köpenhamns Jazzfestival som pågår den 30 juni till den 9 juli.

Premiären är dock redan den 22 juni då det är final på ”JazzDanmarks store jazzkonkurrence”

Därefter passar man på att den 29 juni hylla den danska jazzen med att låta två trios köra vars ett set. Och i det första är det minsann inga duvungar som ställer sig på scenen. Henrik Gunde på piano ackompanjeras av inga mindre än legendarerna Bo Stief på bas och Alex Riel på trummor.

I det andra setet spelar Jacob Christoffersen på piano, Anders ”AC” Christensen på bas och den svenska trummisen Cornelia Nilsson som idag bor i Köpenhamn.

På Montmartres hemsida kan man även läsa att Magic Spirit Quartet lirar den 30 juni.

Mer information och biljetter köper du via Montmartres hemsida.

Noterbart är även att Lars Danielsson lirar på Montmartre den 4 och 5 juli. Enligt basistens hemsida blir det musik från skivan Cloudlands som spelas.

Bilden ovan ser vi Ulf Wakenius, Lars Danielsson och Magnus Öström backa upp Cæcilie Norby på Montmartre den 22 december 2022.