Jazzfesten – OJ fyllde Fasching

Av Rickard Malmsten
november 27, 2023

Det blev verkligen en minnesvärd afton på det fullsatta Fasching Jazzklubb när Orkesterjournalen firade sitt 90-årsjubileum. En fantastisk ensemble, med Hans Backenroth på bas, Chris Montgomery på trummor, Carl Bagge på piano, Nils Jansson på trumpet, Fredrik Lindborg på saxofon och sångerskan Christina Gustafsson som gäst, skapade magi på scenen. Deras framförande var inte bara följsamt och vackert, utan också sprudlande energiskt och fängslande. De trollband publiken med låtar från varje era, vilket gjorde att musikaliska resor genom tid och rum kändes som en sann fest.

Under kvällens gång delades flera prestigefyllda priser ut, och särskild hyllning riktades mot Martin Hederos, som stolt tilldelades den eftertraktade Gyllene skivan. En annan höjdpunkt var Linus Kåses imponerande vinst i Jazzquizet.

Det här var verkligen en kväll där musiken inte bara hördes utan också kändes, och där varje ögonblick var som en takt i den levande symfonin av jazzens fortsatta existens.

Janne Schaffer var en av gästerna som gav sig på att lösa quizet.
Jazzportens Rickard Malmsten och Patrik Sandberg på Orkesterjournalen var två av många som organiserade festligheterna på Fasching.