Gig, videos och ny platta på gång för Erik Palmberg

Av Kary Persson
september 26, 2023

Det är alltid lika kul när musiker hör av sig vare sig de tipsar om spelningar eller nya skivor. Förra veckan blev det både och. Det var Erik Palmberg, jazztrumpetare och kompositör från Stockholm som tipsade om gig och ny platta. Naturligtvis har undertecknad lyssnat in sig.

– Om du har lust så får du gärna göra en intervju eller skriva något inför vårt gig på Jazzfestivalen, skrev han i ett mail och syftade till jazzfesitvalen i Stockholm.
– Varför är det speciellt då? Jo, vi har valt att bara göra ett gig denna höst då vi ska ska spela in en ny skiva. Det som också gör denna spelning speciell är att det äger rum i en kyrka, med fin akustik, mitt på Södermalm och vi kommer presentera delvis helt ny musik, skriver Erik Palmberg.

Spelningen äger rum i Andreaskyrkan klockan 18.00 måndagen den 16 oktober.
Biljett köpes på plats eller förköp: swish 1230294439. Märk med ”Jazz” och ditt namn

Lineup
Erik Palmberg – trumpet, flygelhorn,
Anton Dromberg – piano,
Niklas Wennström – kontrabas,
Sebastian Voegler – trummor

Erik Palmberg Quartet är en av de mest uppmärksammade svenska jazzgrupperna de senaste åren.
– Vi har turnerat flitigt i Sverige och jag har även spelat min musik i Tyskland med tyska jazzmusiker på klubbar som B-flat, Berlin, Birdland Hamburg med flera. Vi spelade även på Stockholms Kulturfestival 2022.

Han berättar vidare om spänningen när det var dags att rösta fram Gyllene Skivan 2022.
– I omröstningen till årets bästa jazzalbum där nästan 200 skivor var nominerade vann vi läsaromröstningen med skivan ”In Between”! Vi fick dock inte totalpriset då vi inte fick mest av juryrösterna men att vinna folkets röster var verkligen otroligt häftigt och ärofyllt.

Bandet har helt nyligen spelat in några videos i den kyrka som de ska spela i i Stockholm. Du hittar den senaste nedan. Övriga hittar du på www.erikpalmberg.com.

Är du också musiker och har kul nyheter? Tveka inte att höra av dig på kary@jazzporten.se.

Fotot i toppen: Amanda Lindgren