Fullspäckad höst på Jazzcup

Av Kary Persson
september 28, 2023

Jag har skrivit det för och jag skriver det igen. Ett av undertecknads absoluta favoritställen att spisa jazz på är Jazzcup på Gothersgade 107 i centrala Köpenhamn. Jazzcup är ett café, vilket i Danmark innebär att det serveras såväl kaffe som öl, vin och annat starkt. Det är även en mycket välsorterad skivaffär. Stämningen är alltid familjär.

Bäst gillar jag de avslappnade spelningarna på lördagseftermiddagarna. Ett besök där är ett alldeles utmärkt alternativ till att ränna i butiker. Lördagsspelningarna kör igång 14.30. De kör även gig på fredagarna och då är det 15.30 som gäller.

Priset är mycket överkomliga 120 danska kronor (Cirka 180 svenska pesetas)

Vad har Jazzcup då att bjuda på under hösten? Jo, redan nu på lördag den 30 september kan man se den fantastiska slagverkaren Marilyn Mazur tillsammans med Makiko Hirabayashi och Klavs Hovman.

Maylin Mazur

Ett annat gig som säkerligen är kanon äger rum på fredagen den 6 oktober då Jeppe Gram kvintet lirar.

Helgen den 27-28 oktober blir det trumfester på Jazzcup. På fredagen den 27 oktober lirar trummisen Kresten Osgood med sin kvintett och dagen efter blir det åka av med Snorre Kirk Europeean Quartet.

Snorre Kirk

Här följer hela höstens program. Minst två besök rekommenderas bara för den goda sakens skull. Det är ställen som Jazzcup som gör att jazzen lever och frodas. Kolla även in deras Facebooksida.