Chico Lindvall live utan publik

Av Kary Persson
maj 13, 2020

I dessa coronatider är praktiskt taget alla offentliga konserten inställda. Så även de som planerats till Landskrona Teater. Det är dock en sanning med modifikation. På torsdagskvällen ljöd jazziga toner av Chico Lindvall och hans vänner ut över den anrika salongen. Det något annorlunda var att publikplatserna stod tomma. Det var dock många som fick se konserten då den sändes live på Internet.

Klockan 19.00 exakt startade sändningen från teatern och minuterna innan var stämningen en aning spänd bland arrangörerna.
– Här är flera som gör en livesändning för första gången. Men det kommer säkert att gå bra. Se bara till att mobilerna är på ljudlöst och att du inte applåderar, säger projektsamordnare Niclas Lundblad.

I bandet var det dock muntra miner.
– Det är klart att man vill ha publik men kan man inte få det bästa så tar man det näst bästa, säger Jacob Karlzon, pianist i bandet.

Och bandledare Chico Lindvall tog det med ro.
– Det är lite som när man ska spela in för en TV-sändning. Det kommer att bli hur bra som helst, sade han minuterna innan han äntrade scenen med sina kollegor i bandet.

Och visst blev det bra. De som såg sändningen kan vittna om att såväl ljud som bild var mycket bra.
– Det var ungefär 100 som såg det live via kommunens hemsida och 700-800 som såg konserten via Musik i Syd, säger Niclas Lundblad.

På scen: Jacob Karlzon, piano, Johnny Åman, bas, Karolina Almgren, saxofon, Paul Svanberg, trummor och Chico Lindvall på gitarr.